Mošt vyrábíme výhradně z vlastního ovoce zákazníků, nabízíme lisování, pasterizaci i balení.

Do zpracování přijímáme

  • Nenahnilé ovoce, estetické vady (červivost, potlučení, strupovitost, apod.) nevadí
  • Ovoce  ve vzdušných obalech (juta pytle, přepravky)
  • Balení maximálně po 30 kg (z důvodu manipulace)
  • V případě většího balení možno rozdělit na místě do zapůjčených přepravek
  • Minimální množství ovoce pro lisování z vlastního ovoce je 50 kg
  • Pokud máte méně ovoce, než 50 Kg, podívejte se do sekce "Časté dotazy"

Lisování surového moštu

  • Surový mošt si zákazník stáčí sám do vlastních obalů
  • Domácí pasterizaci (převaření, zmražení), doporučujeme provést ve stejný den, jako lisování

Pasterizace a balení

  • Používáme průtokový pasterizér Kreuzmayr, šetrná pasterizace zahřátím na 78°C 
  • Pasterizovaný mošt balíme se zárukou trvanlivosti do obalů bag-in-box (popis zde)
  • Balení pasterizovaného moštu není možné do PET lahví kvůli teplotě stáčení (82°C)

Ceník služeb

  • Lisování: 8 Kč / Kg ovoce předaného ke zpracování
  • Pasterizace: 10 Kč / Litr ovocného moštu
  • Obal Bag-in-box 5 litrů: 33,- Kč / ks (stáčení zahrnuto v ceně)
  • Celková cena je součtem ceny za lisování, pasterizaci a balení.
  • Příklad výpočtu ceny naleznete zde

Nenašli jste zde všechny informace? Zkuste sekci Časté dotazy